MoonDragon Entertainment Fóruma

MoonDragon Entertainment => Csevegő => A témát indította: ceresz - 2016 Augusztus 02, 16:04:21Cím: A Társ
Írta: ceresz - 2016 Augusztus 02, 16:04:21
       A Társ

           O
           O
O                    O

"A játék mely társad a magányban"

/Szabó Zoltán & Zarix v Beáta/

2015.03.17, utolsó frissítés 2017. 08.20

/all rights reserved/


Bemutató:


https://www.youtube.com/watch?v=8pkrMOdpZF0

https://www.youtube.com/watch?v=7ik2OKiN8GU

https://www.youtube.com/watch?v=6sQ6balO1YE

A raktár rész:

https://www.youtube.com/watch?v=vCdNh7JaFYk


Háttértörténet:


A játékot a férjemmel és részben a barátnőmmel készítettünk kb. 2-2 és fél évig, az rpg maker vx ace programmal./Szabó Zoltán & Zarix v. Beáta & Gaal Éva/ A játék különlegessége többek között, a teljesen egyedi rendszerek, megoldások, játékesemények, valamint az inkább való életbeli történetszál. Közel a legtöbb pályát, és tartalmat bíró játékok egyike. A játék fővonalbeli üzenete, hogy a világon nincs helye az önzésnek, viszont ha van egy társad, akkor a legnehezebb akadály, és a legszomorúbb pillanatok is átvészelhetőek. A játékban helyett kapott a szintén egyedinek számító büntető rendszer, tehát érdemes meggondoltan cselekedni, valamint az erős taktikán alapuló főbb csaták. A játékban szó esik, szerelemről, féltékenységről, házasságról, és a nászéjszakáról is, ill. egy teljes, kiteljesedett sztoriról, bele értve a szereplők, és a fő ellenségek háttértörténetét is. Alapjába véve a játék stílus, a romantikus akció/kaland felé hajaz, maximális, és összetett  tartalmakra kihegyezve, ami egyben a játék egyik fő erőssége, az egyediségek mellett. Rengeteg fejtörővel, és logikai akadályokkal, alapanyagokból szerzett craft lehetőséggel, és a karaktert kiegészítő, személyiség jellemfejlődéssel, valamint speciális talent pont szerzés lehetőséggel. Az ezekről készített videós bemutatóinkat, pedig megtekinthetitek a Youtube, vagy a facebok csoportunkon is. Ezen felül néhány beépített minijátékok, stb. valamint több mellék küldetésekkel, és helyszínekkel.
Ajánlott ezért a párbeszédeket nyomon követni. A játék hangulatára, többnyire a nyugodt, kiegyensúlyozott légkör jellemző, kellemes, igényesen összeválogatott, az egyes fázisokhoz illő betétdalokkal. A sztori kellően komoly, csipetnyi humorral,  itt ott pedig, ahol a történet megkívánta, icipicit kiegészítve minimális horror hangulattal, néhol pedig megfűszerezve egy diszkrét, ízlésesen tálalt, könnyed erotikával. A játék játszható easy és hard fokozaton is, ezt a főmenüben lehet kiválasztani, erről bővebben a játékban is olvashattok némi infót. A játék fő szereplői valós személyek jelleme alapján lett "átültetve". Vagyis Leila pl. a játékban okos, titokzatos, és példás tanuló volt, akárcsak a valódi személye az iskolai évei alatt, Ingely pedig kissé arrogáns, de rendkívül melegszívű, igazságos, és önzetlen, akárcsak a való életben. Helyet kapott továbbá szintén a főmenüből elérhető "extrák" opció, ami a társ készítésének a munkafázisaiba enged betekintést, valamint rekonstruáltuk az egykori készítési helyszín párbeszédeit is. Ehhez hozzá adtuk a hangos bemutatkozónkat is néhány mondatban. Azt nem állítjuk hogy a legjobb, mivel ez relatív dolog, de ha kedveled a tartalmakban bővelkedő változatos kihívást, és a "kemény diót", azt biztosan állíthatjuk hogy közel az egyik legnehezebb maker játékkal birkóztál meg, ha kijátszottad.
További egyediségnek számít, hogy a játékot teljesen jogtiszta, vagyis megvásárolt szoftverrel készítettük, mivel úgy gondoltuk, hogy a minőséghez ez elengedhetetlen, és mindenképp a kategóriáján belül egy "elit"/ igényes, minőségi, és teljesen letisztult, szakszerűen elkészített/ játékot szeretnénk a közönségnek átnyújtani! Ugyanez vonatkozik arra is, hogy a játékot a saját nevűn-kel és nem fantázia cég néven adjuk át. A valódi nevünket adtuk a játékhoz, a portrénkat, és a hangunkat, már a játék intrójában megtekintheted, az extrák részen pedig, egy teljes bemutatkozást is adunk, szintén hang, és portré kíséretében. A becsült játék idő kb. 20-25 óra, ez a gyakorlatban olyan másfél két hetet jelent, játék fokozat, ill. tapasztalattól függően, és persze a rendelkezésre álló szabadidőtől. Az esetleges elakadásnál pedig bármikor kedvesen, és készséggel állunk rendelkezésre, akár képekkel és videókkal illusztrálva, a  játékunk oldalán, vagy e mail-ben egyaránt.


Bővebb infó:

Honlap:

http://tars.hungarianforum.com

Letöltés:

https://drive.google.com/file/d/1LOq-71xdL7vNHT1blx2h9nEFmzMKQCOC/view

Néhány, ma már kevésbé elérhető /Diszlekszia, Kapu, T.6 stb/  old rpg makeres játékok:

http://tars.hungarianforum.com/t13-egyeb-jatekok

E-mail:

lordmage120@gmail.com


Cím: Re: A társ
Írta: orlando1 - 2016 Augusztus 24, 17:57:24
Üdv,

Én kipróbáltam a játékot, őszintén szólva régebben sok haosnló stílusú játékot játszottam, és jó érzésekkel töltött el mikor kipróbáltam ezt a játékot is. Egyrészt mert magyar nyelvű magyar fejlesztőkkel. Másrészről pedig olyan gördülékenyen ment a story és még is fejtörőkkel volt tele. Ajánlom mindneki figyelmébe a játékot! Sajnos még én se vittem végig de mindenképpen tervben van hogy folytassam a kalandot :)


Cím: Re: A társ
Írta: para - 2016 Augusztus 26, 18:37:02
Én kábé a felénél tartok a játéknak, és eddig az a tapasztalatom, hogy profin van megcsinálva, bár a logikai részeknél gyakran veszem igénybe a készítők segítségét, mert mindig azt vallottam, hogy agyonverni valamit sokkal könnyebb, és szórakoztatóbb, mint logikai feladványokkal bíbelődni. Ez nem azért van, mert hülye vagyok, inkább türelmetlennek mondanám magam, a logikai feladványok pedig hervasztóak és unalmasak nekem. Vajójában a történet izgalmas és fordulatos, és amikor pl. megakadok 1-1 logikai résznél, várom már, hogy folytathassam. Valójában el vagyok szokva már az ilyen hosszabb eposzi munkáktól, de mindenképpen befejezem, és majd még írok ide összegezve a tapasztalatokat. Mindenesetre gratula a készítőknek!


Cím: Re: A társ
Írta: Hoba - 2016 Szeptember 06, 19:59:12
Sziasztok!

Egy ismerősöm ajánlására kipróbáltam a játékot. Bizonyára jó kis játék lehet, már csak az előttem szólók véleménye alapján is ezt feltételezem, viszont nekem nem jön be ez a típusú játék. Letöltöttem, kipróbáltam, de nem vélekedek róla negatívan hiszen akik az efféle játékokat szeretik azoknak bizonyára tetszeni fog. Kíváncsi voltam igazából milyen lehet. Szóval próbáljátok ki minél többen. Kívánom sok kellemes percet szerezzen mindenkinek. :)


Cím: Re: A társ
Írta: ceresz - 2016 Szeptember 08, 10:16:01
Nyilván nem egy cod, vagy wow, kategória.
De ezeket nem így kell nézni.
Ezek hobbi játékok, amit nem cég, hanem így
egy két ember csinál szabad idejébe,
sokszor néhány  évet bele ölve.
De köszönjük azért az észrevételt.


Cím: Re: A társ
Írta: Catman - 2016 November 15, 08:49:02
A témát áthelyeztem a Csevegőbe, szerintem itt senkit nem fog zavarni. A MoonDragon csapata mindig örömmel ad helyet más csapatok bemutatkozásának. :)


Cím: Re: A társ
Írta: ceresz - 2016 November 15, 12:49:47
Rendben, és köszönjük szépen, fogadjátok sok szeretettel:)


Cím: Re: A társ
Írta: para - 2017 Január 03, 12:01:04
Ezt nevezném én is a 2016-os év játékának, konkurencia híján. Műfaja szerint nem tudom,  egy klasszikus, romantikus rpg-re hajaz, de hogy valami egyedi szempontot is vigyünk bele az értékelésbe: mondjuk ki nyíltan, hogy egy vérbeli kardos-baszós stílus archetípusa van kialakulóban ezzel a darabbal. A sztori nem mondanám, hogy túlságosan egyedi, ami egy klasszikus rpg-nél talán nem is követelmény, viszont fel van turbózva csavarokkal és buktatókkal, külön kiemelném itt a párbeszédeket, érdekesek és fordulatosak, ami túllendít a hatalmas szövegapparátusban itt-ott - minden jószándék ellenére - felbukkanó helyesírási anomáliákon*. Jó, ha nyelvtannáci indíttatásaid vannak, nem ez lesz a kedvenc játékod, de volt már rá példa a történelemben, hogy valaki ennek ellenére írt jó játékot, ld. Honto-sorozat. Érdekesség, hogy a Hontokat is, ezt is az elsők között játszottam végig, és annak ellenére, hogy nem tettem hozzá egyikhez sem semmit, vagy mondjuk úgy, hogy a semminél alig több valamivel járultam hozzá, mégis közel érzem magamhoz a projekteket.

*EDIT: Tudomásom szerint azóta a helyesírási issue-k javítva lettek


A játékban lngely és Leila kalandjait élhetjük át a két főszereplőt megszemélyesítve és irányítva. A végjátékban helyenként a kétfős csapat kiegészül még az Eperlekvár-Házipálinka nevű kalandozópárossal is, akik sajátos karakterükkel új lendületet visznek a cselekménybe. A játék világában egyértelműen a jó erői vannak túlsúlyban, de mintha mindenen és mindenkin átok ülne, az ellenfelek megfelelően gonoszak és helyenként túlvilágiak, de nem öncélúan azok: mindegyiknek megvan a sajátos, baljós és néha hátborzongató története, mely egy mágikus, a világ és önmagunk mélyére tett különös utazás során tárul fel előttünk. A játéknak erős oldala az érdekes és magával ragadó történet, de hogy - számomra - negatívumot is említsek, a történet helyenként nem mindig gördülékeny a logikai-ügyességi feladványok sűrűsége és nehézségi foka miatt (kieshetünk a sztori lendületéből, amíg ezekkel elvagyunk).


Mint említettem, a történet egyik, igen erőteljes szálát a romantikus jelleg hatja át, ami helyenként lájtosabb erotikus jelenetekben kulminál. Megjelenik benne a testiség is, de egyfajta érzelmi közösség is hangsúlyt kap benne, amit a cím nagyon jól kifejez, ami ugye végül A társ lett, ebben volt nekem is némi ráhatásom, és ezt nem úgy kell érteni, hogy én találtam ki, hanem a lehetséges opciók közül erre voksoltam, aminek nem tudom mennyi szerepe volt a végeredményben. Szóval ez a romantikus jelleg, nem mondom, hogy egyértelműen jó, vagy rossz, azt mondom, hogy az érzelmek ilyenfajta megjelenítése egyéni színezetet kölcsönöz a játéknak. Inkább afelé hajlanék mégis, hogy jó ez a felütés, mert egyedi, de hogy érthetőbb legyek, ha mostantól kezdve minden második játék ezzel operálna, az már fura lenne. Mondjuk egy folytatásban még elmenne, amennyiben abban gondolkodnánk.


Értékelés: N/A (az írás egy korai verzióról készült, szal ezzel várnék még)

Történet és fórum: http://tars.hungarianforum.com

Letöltés: http://ingely.atw.hu/ingely.exe


Cím: Re: A társ
Írta: mggabi - 2017 Február 01, 11:55:14
Sziasztok kiprobáltam a Játékot de arra nem jöttem rá hogy a dobozkát az elején hogy lehet megszerezni
egy kis tippet vagy segítséget szeretné kérni köszi elöre is :)


Cím: Re: A társ
Írta: ceresz - 2017 Február 01, 15:05:09
Sziasztok kiprobáltam a Játékot de arra nem jöttem rá hogy a dobozkát az elején hogy lehet megszerezni
egy kis tippet vagy segítséget szeretné kérni köszi elöre is :)

Beszélj mindenkivel a kezdő faluban, mire anyukád vissza hív egy percre...


Cím: Re: A társ
Írta: mggabi - 2017 Február 01, 17:50:16
Köszönöm a segítséget.:)


Cím: Re: A társ
Írta: BioCheska - 2017 Február 04, 21:29:13
Üdv mindenkinek köszönet a bevételért! Már kb 1 hete játszok én is és párom is a játékkal nekem nagyon tetszik
Történet:10
Játszhatóság :10
a Kinézete :10
és a egészre ebben a rpg maker kategoriában a legjobbat adnám mert mindenben a többi fölé emelkedik! ma sikerült végre rendesen megölnöm leviathant!
a játék készítői elött le a kalappal mert nagyon segitő készek ugyhogy remélem lesz még ehez hasonlatos játékuk!


Cím: Re: A társ
Írta: ceresz - 2017 Június 20, 16:50:25
-Köszönjük a vissza jelzést.


Cím: Re: A társ
Írta: ceresz - 2017 Július 31, 23:16:50
A játékot kibővítettük egy új menüponttal, az extrákkal, melyben az
egyes helyszínek  készítésébe nyerhetsz betekintést vágatlan, és teljesen cenzúrázatlan
reális mivoltában, rekonstruáltuk az egykori készítés fázisait.  Csak erős idegzettel ajánljuk,
továbbá spoiler veszély/ A végén pedig egy blog szerű üzenettel végsó konklúziót is adunk,
az elmúlt kb. két évről.

Nos...jó "szórakozást" hozzá.