MoonDragon Entertainment Fóruma
2018 március 22, 06:48:54 am *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
 
   Főoldal   Súgó Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Finish Your Damn Game Contest 2017  (Megtekintve 5498 alkalommal)
para
Hero Member
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1432WWW E-mail
« Dátum: 2017 március 02, 23:04:40 pm »

A címet nem fordítom le teljesen, valami olyasmit jelent, hogy felhívást teszek közzé, hogy akinek van már egy jó ideje (esetleg évek óta) be nem fejezett játéka (nem az Időviharra gondoltam, hehe), az az idén legyen olyan jó, és tegye ezt meg (márminthogy befejezni szíveskedjen). Aztán majd, hogy érdekesebb legyen, év vége felé kiírunk egy szavazást, hogy melyik a legjobb. Aztán majd fogja mindenki a cuccát, nyerjen végre szabadságot évtizedek óta itt bolyongó lelkünk, és az utolsó kapcsolja le a villanyt. Egy kis könnyítés az ilyen jellegű megmérettetésekhez képest: Ér lezárni mindenkinek ott a projektjét, ahol éppen tart, egy pár eventtel, scripttel, screenshottal, akármivel rövire zárja az alkotást, ozt kész. Én beszállnék egy projekttel, az a címe, hogy Antiasylum, konyhaangol nyelven van egyelőre, és miről másról szólna, mint a ny.-i pszichiátriáról. F. the system! Én azt mondom, csináljuk meg! Fejezzük be! "Én csak ezt tudom nyújtani" - mondja Boborján egy gatyagumival a kezében. Vagyis én is nevezek ezzel a projekttel. Aztán az is lehet, hogy vesztek, sőt. Sosem voltam egy tehetséges makeres, mind1.https://roboman.itch.io/antiasylum


rpg maker MV-vel készült, tehát online változatban van fent, no para. :-)
« Utoljára szerkesztve: 2017 március 02, 23:38:23 pm írta para » Naplózva
Yamahrin
Jr. Member
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 63


286392521 yamahrin@freemail.hu
WWW E-mail
« Válasz #1 Dátum: 2017 március 06, 23:11:56 pm »

Én nem hinném hogy még valaha is a maker-hez nyúlnék. A régi projektjeim javarésze egy olyan gépen volt amit elkoboztak, backup volt ugyan egy CD-n de valószínűleg már nincs meg.

Ugyanakkor, hogy az évtizedek óta itt bolyongó lelkem megnyugodjon, összeírom az összes valaha is általam készített/tervezett játékot, amire emlékszem:

Madav's Journey: Legeslegelső játék. Egy srácot felvesznek varázsló-iskolába. Összebarátkozik egy sárkánnyal+token karakterekkel. A végén megölnek egy nagy démont. Elkészült.
A legrosszabb, de mégis valahogy ehhez fűződnek a legszebb emlékek+ egy helyesírási hiba "figlaljanak helyet", ami bár nem is vicces, de a testvéremmel belsős poén a mai napig.

Exodus a vámpír: Vámpíros játék, ahol az a főszereplő képessége, hogy lila aura veszi körül. Ennyi.

névtelen projekt: vámpíros-lopakodós játék, ahol az a cél hogy kiszabadulj egy jól őrzött intézményből. Terv maradt.

World of evil I: Klasszikus fantasy, egy ember-elf-féltörpe-gólem csapat hentel orkokat-sötételfeket stb. A végén egy fődémont ölnek le, utána a csapat felbomlik, és a főhős logikátlanul összevart kalandba kezd, ami után találkozik a feleségével. Elkészült.

World of evil II: A Madav's Journey kicsit alaposabban kidolgozott történettel, de ugyanúgy klisés. Elkészült

World of evil III: Semmi köze az előzőekhez, csak a cím ugyanaz. Pihent óráinkban Al Capone képzeletbeli és igen random kalandjait kezdtük el írni, amit én kerek egésszé formáltam, majd csináltam belőle egy játékot. erre vagyok a legbüszkébb mert legalább megmosolyogtatott pár embert. Az egyetlen játék ami elkészült, és nem közben találtam ki.

World of evil IV-V: Csak tervben volt, hogy az első két rész történetét véglegesen lezárjam.

névtelen projekt: óriásrobotos játék, a Zone of the Enders:Fist of Mars mintájára.

névtelen projekt: Heroes 3 / super mario kombináció. Ne is kérdezzétek.

névtelen projekt: Golden Axe/mortal kombat/little fighter 2  másolat. Kurva sokat dolgoztam vele, kár hogy elveszett.

névtelen projekt: ebben csak az alap harcrendszert szerettem volna fantáziadússá tenni, de nem sikerült.

névtelen projekt: Klasszikus fantasy, kristályokkal működő óriásrobotokkal kombinálva. Csak arra emlékszem hogy négy fejezete lett volna, külön-külön mindegyik története máshonnan lopva. A harcok meg pokémon-szerűek lettek volna.

nem emlékszem mianeve: Mivel ezt már érettebb fejjel (oké-oké 15 évesen) terveztem volna, sokkal alaposabban kidolgozott világa/történelme/kultúr-és közgazdasága lett volna mint az összes többinek, bár valószínüleg bőven logikátlan lett volna.
Mindenesetre két szereplős lett volna, egy cinikus ember, meg egy idealista elf, és  felnőtté válást akarta volna megragadni a történet, amely során mindkét szélsőséges nézőpont közelített volna a realisztikus világkép kialakulásához.
Ezzel is kurva sokat dolgoztam.

Összességében nem bántam meg hogy ennyi időt töltöttem el a maker-rel, de nem hinném hogy mégegyszer hozzányúlok. Valami megmagyarázhatatlan kegyeletsértés érzése lenne, mivel én ezt a korszakot már egyszer és mindenkorra lezártam.
Naplózva

"Ez nem szerencse kérdése volt, csak merő véletlen."
"hhhmmm lehet hogy lesz van egy haverom aki full hülye"
Ishar
Hero Member
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3074


WWW E-mail
« Válasz #2 Dátum: 2017 március 14, 10:42:59 am »

Én nem is olyan rég, kb egy-másfél éve belevágtam egy teljesen új játék elkészítésébe, 26-27 éves fejjel. Még mindig itt van az  RPGmaker MV a gépemen, benne az elkezdett project.
Az ötlet valószínűleg túl grandiózus ahhoz, hogy valaha befejezzem. Klasszikus fantasy, azzal a csavarral, hogy valódi szerepjátékot akarok belőle csinálni, olyan döntésekkel, amiknek következményei vannak. Bitang sok elágazást terveztem bele, jelenleg még alig 20 perc az összes játékidő, amíg el lehet jutni, de már ebben is van vagy 10-20 óra munka.
Ha befejezném (amit kétlek), akkor valami olyasmi lehetne belőle gagyi 2D környezetben, mint ahogy a Gothic vagy a Risen sorozat játékainak első fele alakul, vagyis hogy a játékos dönti el, hova áll. Ezeknél többet akartam annyival, hogy később se fussanak össze a szálak teljesen, és a végén vagy húszfelé elágaznak a lehetőségek.

Lehet, hogy egyszer nekiugrom még és folytatom, de ezt biztos hogy nem idén fejezem be.
Naplózva
Yamahrin
Jr. Member
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 63


286392521 yamahrin@freemail.hu
WWW E-mail
« Válasz #3 Dátum: 2017 március 17, 13:38:18 pm »

Úgy látszik, meg sikerült találnom a CD-t, de igencsak kevés dolog maradt rajta.

Ahhoz hogy működőképesek legyenek, fel kell tennem a makert és a hiányzó fájlokat beilleszteni, de lassanként felteszem majd.

Pl: az óriásrobotos játékból kb csak képek maradtak meg.
Már nem is tudom hogy mi akart ez lenni: https://media.giphy.com/media/l0IxZUun2CMGTHwje/giphy.gif
Naplózva

"Ez nem szerencse kérdése volt, csak merő véletlen."
"hhhmmm lehet hogy lesz van egy haverom aki full hülye"
para
Hero Member
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1432WWW E-mail
« Válasz #4 Dátum: 2017 május 18, 22:18:12 pm »

Igazából nincs sok mondanivalóm. Az enyém az idén mindenképpen elkészül, az ötleteim megvannak, a kidolgozás talán nem sok idő. Ennek a játéknak az elődjét úgy hívják, hogy Halál a pszichiátrián, és én leginkább a "revenge fantasy" műfajába sorolnám, nem rpg makerrel készült, hanem O.H.R.RPG.C.E-vel, ha ez mond valakinek valamit. Le is lehet éppen tölteni, ebben is hasonló téma várható: http://nemvagyokbeteg.reblog.hu/halal-a-pszichiatrian-diszkret-verzio. Ez már az online makerrel készül. Egyébként esélye csak akkor lesz nyerni, ha egyedül indul, azért becsületből megkérdezem, Moszkító fiú, nem nevezed a játékodat? Akkor már 2 game lenne... hogy az enyém elkészül, arra persze nincs garancia, csak az adott szavam, viszont akkor ne álljak fel innen... :-) Dátumot nem mondok, igazából több variáció játszik, a legsanszosabb, hogy 1. júniusra már készen is lesz (összecsapom), 2. éppen beesek vele határidőre (kidolgozom), 3. valamikor a nyáron, 4. passz, vmikor rnd időpontban...

További jó mindenfélét...
« Utoljára szerkesztve: 2017 május 18, 22:26:37 pm írta para » Naplózva
MosquitoSong
Newbie
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6E-mail
« Válasz #5 Dátum: 2017 május 23, 19:25:05 pm »

Kedves para: rendben, nevezem a játékom, csak nehogy konkurencia nélkül maradjon!  Mosolyog Bővebben itt nem írnék róla, a kapcsolódó fórumtémában minden lényeges infó elérhető. Üdv. MS
Naplózva

"I know, I know the sun is hot
Mosquito's come suck your blood
Leave you there all alone
Just skin and bone"
para
Hero Member
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1432WWW E-mail
« Válasz #6 Dátum: 2017 május 24, 01:15:31 am »

Dear MosquitoSong! Félelmed jogos, hogy konkurencia nélkül marad a játékod! :-) Végigjátszottam, és feladta a leckét rendesen! Ha színvonalban megközelítem, már jó vagyok a szeren, persze témailag más műfaj, de előreláthatólag ennyi lesz idén a felhozatal. De mindenképp jól járok, mert az ezüst is szépen csillog! :-) Még vissza kell fordítani az elejét angolból, és szépen felépíteni a sztórit, a téma és a mondanivaló adott, a hangulat pláne. Fabrikáltam neki egy kis címképernyőt, íme:
« Utoljára szerkesztve: 2017 május 24, 01:20:02 am írta para » Naplózva
MosquitoSong
Newbie
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6E-mail
« Válasz #7 Dátum: 2017 május 25, 20:09:12 pm »

Azt, hogy konkurencia nélkül marad, úgy értettem, hogy nem lesz idén másik befejezett projekt. Rengeteg időt és energiát kell beleölnie az embernek, arról nem is beszélve, hogy a megfelelő tudatállapot és ihlet elengedhetetlen. Kitartást a játékod befejezéséhez, és remélem, hogy még találkozunk a közeljövőben további próbálkozásokkal is! Mosolyog
Naplózva

"I know, I know the sun is hot
Mosquito's come suck your blood
Leave you there all alone
Just skin and bone"
PrKacsa2017
Newbie
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11


E-mail
« Válasz #8 Dátum: 2017 június 16, 02:05:20 am »

Sziasztok!

Olvasva az eddig leírtakat, jelezném, hogy ahogy kész lesz, én is belinkelem majd itt a játékom, amit már elég rég kezdtem el készíteni, és ebben az évben tervezem befejezni.

Pár információt azért adok én is a készülő játékomról link formájába:
http://rpg-maker.hu/index.php?cat=menu&menu=6
« Utoljára szerkesztve: 2017 szeptember 26, 15:46:01 pm írta PrKacsa2017 » Naplózva
para
Hero Member
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1432WWW E-mail
« Válasz #9 Dátum: 2017 június 20, 19:09:43 pm »

Hm, ez érdekesen hangzik! Amúgy milyen CMS-t használsz az oldalon? A phpBB-n kívül? -:) Egyébként az enyémről én is csak annyit tudok mondani még mindig: majd kész lesz, valamikor az idén. Nekem a makeren kívül egy csomó egyéb projektem van, de ez néha jobban előtérbe kerül. Különben zavart érzek az erőben, mert bizonyos jelek arra engednek következtetni, hogy éledezik újra a magyar makeres scéna. És ez jó. Így nekem is több kedvem van csinálni (és gondolom, ez másokra is áll). Mindenesetre szívből örülök a projektednek. Hajrá! ;-)
« Utoljára szerkesztve: 2017 június 21, 02:53:47 am írta para » Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 4
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!