MoonDragon Entertainment Fóruma

MoonDragon Entertainment => Csevegő => A témát indította: Flashback - 2011 november 27, 19:25:20 pmCím: A terv
Írta: Flashback - 2011 november 27, 19:25:20 pm
Cím: A terv

A játék RPG Maker 2000-rel készül.

Várható:
-Többféle befejezés
-6 főhős (jellemvonásokkal, háttértörténettel)
-Időben kötött (napról napra haladunk előre a történetben)
-Sok kisebb-nagyobb mellékküldetés
-Alap harcrendszer
-Saját menürendszer (amennyiben sikerül egyet összehozni)
-Átgondolt történet
-Nyomozós részek, szerelmi szál


A főszereplő (akit legtöbbet fogunk irányítani) egy 27 éves nyomozó, Gregory Dales. Egészen a közelmúltig egy magánnyomozó keze alatt tanult, dolgozott, aki nemrég halt meg. Mivel nem volt a magánnyomozónak se gyereke, se felesége, se testvére, még közeli rokona sem, így az irodát (végülis egy épület, de nem tudom, hogy hogy nevezzem másképp) Gregory-ra hagyta. Az irodát kissé átalakította és immáron egyedül dolgozik.
Egy hasonló kaliberű háttértörténet után kezdhetünk bele a játékba. A történet szerint egy nő felkeres, mert még nem érkezett meg a szokásos kereskedelmi hajóútjáról a férje. Már több, mint egy hete meg kellett volna érkezni, de semmi hír nincs róla. Akármi is történhetett (ellopták a hajóját, eltévedt a viharban, megölték, kifosztották, bármi más eshetőség), szeretné, ha kiderítenéd.
A tervek szerint három kontinens lesz, mindegyik egy-egy király fennhatósága alá tartozik, kontinensenként 1-2 kulcsfontosságú település. A kontinensek körül lesznek szigetek, amiken vannak települések, de ezek függetlenek a kontinensek uralkodóitól.
Körülbelül 15-20 napból fog állni a cselekmény, amiből 10 van eddig megírva. :) Először mindent papírra vetek és utána kezdek el a makerben dolgozni.

Ha van bárkinek kérdése, hozzáfűznivalója, írjon nyugodtan!


Cím: Re: A terv
Írta: Sensation1990 - 2011 november 27, 19:44:22 pm
Nagyon jól hangzik, jó lenne még egy hasonló igényes és jól kidolgozott játék mint az Amnézia.Csak mondjuk dupla annyi tartalommal nagyobb bejárható tereppel, több szörnnyel.Jah és persze megjelenés utáni pachekkel(hibajavítás mellet új küldik új dolgok)Sok sikert amúgy remélem hamar kijön!:)


Cím: Re: A terv
Írta: Flashback - 2011 november 27, 19:58:54 pm
Nagyon jól hangzik, jó lenne még egy hasonló igényes és jól kidolgozott játék mint az Amnézia.Csak mondjuk dupla annyi tartalommal nagyobb bejárható tereppel, több szörnnyel.Jah és persze megjelenés utáni pachekkel(hibajavítás mellet új küldik új dolgok)Sok sikert amúgy remélem hamar kijön!:)
Örülök, hogy az ötlet tetszik. :) Hát szerintem annyira cselekményes a történet nagy része eddig, hogy a hosszával nem lesz gond. Az igényességre is törekszem, ezt főleg a papírra vetett terveknek köszönhetően remélem, hogy meg fogom tudni valósítani. Ugye ha minden le van írva egy helyen, akkor könnyebb átgondolni és javítani a logikátlanságokat. Nos a bejárható terep az szerintem nagyon lesz, mint az Amnéziában van. Három kontinens van, mindegyiken van minimum 2 település és még legalább 1-2 további helyszín, nem beszélve még a kontinenseket körülvevő kisebb szigetekről. A mellékküldetések nagy része nem a főbb helyszíneken játszódik majd, tehát opcionálisak és lesz belőlük elég. :)


Cím: Re: A terv
Írta: RPG játék szerető - 2011 november 28, 21:43:23 pm
Szerintem is nagyon jól hangzik! :D


Cím: Re: A terv
Írta: Flashback - 2011 november 29, 15:35:20 pm
Köszönöm! :) Közben haladok, a történet megírásábab elérkeztem a 11. nap végéig.


Cím: Re: A terv
Írta: night - 2011 november 29, 23:19:29 pm
Én is várom! :)


Cím: Re: A terv
Írta: xtvman - 2011 december 04, 23:17:09 pm
Itt is népszerűsíted?? ;)
Na remélem tényleg minél hamarabb láthatunk belőle valamit...trailer, demo full játék ;) :-X


Cím: Re: A terv
Írta: Flashback - 2011 december 06, 14:21:09 pm
Hát igen..:) Jó lenne, ha minél többen megismernék.


Cím: Re: A terv
Írta: s4n.ch4n - 2011 december 06, 17:24:47 pm
Vélemény/ötlet:
Arra szerintem figyelj oda, hogy a kontinensek ne tűnjenek "pályáknak".
PL.: bevonhatnád a legelső kontinenset is, ha már a 3.-nál tartasz, stb.


Cím: Re: A terv
Írta: Flashback - 2011 december 06, 23:07:19 pm
Mivel ez nem hiszem, hogy poénlelövésnek számít, így említést teszek a kontinensekről. :) Nos a kezdő kontinensre a történet későbbi szakaszában vissza fogunk még térni, a legtöbb időt a második kontinensen fogjuk tölteni, ez lesz a legszabadabb és végül a harmadik kontinens lesz a legkötöttebb, de azért itt is van szabadság, továbbá itt is sok múlik majd azon, hogy hogy is alakul majd a történet. A környező szigetek bejárhatóak lesznek az első és második szigeten. Az adott kontinens környező szigetei bármikor látogathatóak, de egy nap korlátozott számban, ha azon a kontinensen tartózkodunk. A korlátozás abból adódik, hogy mondjuk elég furcsán hatna az, hogy 1 nap alatt bejárok 5-6 szigetet, de úgy, hogy közben a szigetek között is utazok. Igazából ez azért van csak, mert előfordult már nem egy játékban, hogy a történet szerint mondjuk másnap indul egy hajó valamelyik városba, ahová mennem kell, aztán a fogadóban eltöltött 6-7 nap után is másnap indult a hajó. :D Remélem értitek, hogy mire gondolok.


Cím: Re: A terv
Írta: s4n.ch4n - 2011 december 09, 17:56:13 pm
Nappal-Éjszaka váltakozást nem fogsz rakni a játékba? (Igaz, akkor a játék időre menne bizonyos részeken.)


Cím: Re: A terv
Írta: Flashback - 2011 december 10, 09:07:17 am
Azt nem fogok, bár kell majd párszor éjszaka bóklászni. :-)